HJEMME I VERDEN 2017
Dokumentarfilm
HJEMME I VERDEN går tæt på en af Danmarks største forfattere, Torben Skjødt Jensen er filmens instruktør og Linda Wendel og hendes selskab Babyfilm, har taget initiativ og producerer portrættet.
HJEMME I VERDEN skildrer Kirsten Thorups rejse fra barndommens lille stationsby Gelsted til 60'ernes København. Der var intet, som pegede på, at den unge Kirsten Thorup skulle blive forfatter. Som hun siger: "I begyndelsen var det lidt pinligt, at jeg beskæftigede mig med noget så udsigtsløs som at skrive digte. Det blev ikke betragtet som et rigtigt arbejde".
I filmen fortæller Kirsten Thorup med sjælden åbenhjertighed om sit liv og sin kunst – og forholdet imellem dem. Med nedslag i romanerne og teaterstykkerne gennem 50 år får vi ikke bare forfatterens egen historie. Men vi oplever også de kraftige forandringer i samfundet, som forfatterskabet både afspejler og kommenterer.
Filmen giver desuden indblik i den kunstneriske proces og alle de overvejelser, som Kirsten Thorup gør sig, når hun begynder på en bog. Filmen henvender sig både til forfatterens trofaste fans og nye læsere, der får mulighed for at stifte bekendtskab med Kirsten Thorup og hendes vigtige forfatterskab.
HJEMME I VERDEN varer 55 minutter.
 
 
 
FØDT TIL FILMEN 2015
DR - Dokumentarfilm
Hvilke konsekvenser har det for et ungt menneske at blive kendt i en tidlig alder, at blive en offentlig person?
Født til Filmen handler om den danske skuespiller Stine Bierlich's (1967 - 2007) liv og karriere. Gennem interviews med hende selv, med hendes familie - Ann Bierlich (mor) Asger Leth (bror) Jørgen Leth (stedfar) venner og folk fra filmbranchen fortælles om Stines liv fra barneskuespiller til 80'ernes feterede ungdomsstjerne.
Filmen er en kommentar til vore dages stjernedyrkelse, berømmelse er nærmest blevet et narkotikum i sig selv. Det er som om, at her findes svarene på al tvivl.
Men som Stines historie viser, kan virkeligheden være den stik modsatte.
 
credits
 
 
NIELS SKOUSEN 40 ÅR I DANSK ROCK 2012
Koncertfilm
Den 14. maj 2012 fejrede Niels Skousen sit 40-års jubilæum i dansk rock med en koncert i Store Vega.
Den første del af koncerten spillede Skousen med sit originale band fra 1970’erne, Skousen & Ingemann. Anden del var sammen med hans nye konstellation, Niels Skousen og Band.
Koncerten blev dokumenteret af Linda Wendel, som har produceret DVD- og CD-projektet, Niels Skousen - 40 år i dansk rock.
 
Se musikvideoen "Tidens Tog" credits
 
 
JULIE 2011
Spillefilm
Et drama baseret på August Strindbergs Frøken Julie (1888). Wendels kammerspil forbliver loyalt mod Strindberg, men er henlagt til vor tids tennis-miljø. Julie, en berømt tennisstjerne med primadonnaagtig følsomhed, er underlagt sin lunefulde træner og en ambitiøs far med økonomiske problemer.
Peter Schepelern og Linda Wendel i samtale om Julie
Trailer Director's vision pressefoto credits
 
 
ONE SHOT 2008
Spillefilm
Webcam-luderen Sally vender hjem til sin mor på landet. Hun overrasker moderen midt i en hyrdetime med elskeren og trubaduren Lennart, og i løbet af den næste time eskalerer begivenhederne i retninger, ingen af de tre havde forestillet sig. One shot er en film om tre ensomme mennesker, der bebrejder hinanden deres ensomhed, og desperat forsøger at blive hørt, set og elsket. One shot er også et filmisk eksperiment, optaget i en lang indstilling. Den modtog prisen for bedste film på Moskvas  internationale filmfestival 2008.

Peter Schepelern og Linda Wendel i samtale om One Shot
DVD-omslag pressefoto credits
 
 
HAN, HUN & STRINDBERG 2006
Spillefilm
Teaterinstruktøren Peter har det skidt med at være arbejdsløs, og det går ud over forholdet til hans kæreste, skuespilleren Marie. Derfor foreslår hun, at de to opsætter et stykke af Strindberg sammen med hendes berømte veninde Liza. Det skulle hun nok ikke have gjort, for inden længe gør Liza sit bedste for at overtage både mand og hovedrolle, mens Maria stritter imod det bedste hun kan.
 
 
BABY 2003
Spillefilm
"'Baby' er en instruktiv "reminder" om, hvordan det er nede i virkeligheden", skrev Bo Green Jensen i Weekendavisen om filmen, der er baseret på Kirsten Thorups prisbelønnede debutroman af samme navn. Filmen fokuserer på to af romanens personer, Leni og Nova, som i hér er gjort til søstre. Leni (Maria Rich) skriver kuldslået kvindelyrik og tjener til føden ved at tekste pornofilm. Hun har et masochistisk forhold til den ældre antikvitetshandler og lånehaj, Eddie (Jesper Christensen). Nova (Line Kruse) er med målbevidst selvdestruktivitet ved at gå i hundene som narkoluder. Bilekspedienten Marc (Ulrich Thomsen) nærmer sig også et nulpunkt med stormskridt.
 
 
NAJA FRA NARJANA 1999
DR
TV-serie i 3 dele om Naja og hendes familie.
 
 
MIMI & MADAMMERNE 1998
Spillefilm
Mimi, talkshowværtinde og gift med Frans, og madammerne - Sus, Pernille, gift med Mimis ekskæreste og store kærlighed Klaus, Vera, gift med Nick, og Majse - tager i sommerhus sammen for at fejre 10-års jubilæum for deres første optræden i et punkband. De har været spredt for alle vinde i længere tid, så gensynet med veninderne forløber mildt sagt ikke gnidningsløst.
 
 
SOFIES HAVE 1995
DR
Novellefilm om Sofie og årets gang i hendes have.
 
 
VIKTOR & VIKTORIA 1993
Spillefilm
Familiefilm om to troldebørn, der tilhører hvert sit troldefolk, som i hundredevis af år har ligget i bitter strid. Børnenes venskab overvinder det gamle fjendskab, selv om de to skal gå grueligt meget igennem først!
 
 
LYKKEN ER EN UNDERLIG FISK 1989
Spillefilm
Ungdomsskildring. Socialrealistisk drama om forholdet mellem mor og teenagedatter i en forblæst jysk havneby. Moderen er fra København og var engang skønhedsdronning. Nu er hun gift med en fisker, arbejder på filetfabrikken og har en affære med fabrikkens usympatiske ejer. Hun har affundet sig med sit liv, men datteren kan ikke acceptere en fremtid med tilskæring af fisk. Da hun selv vinder en lokal skønhedskonkurrence, øjner hun en chance for at slippe bort, men det kommer til at gå anderledes.
 
 
DA LOTTE BLEV USYNLIG 1987
TV-serie i 6 afsnit. DR
Lotte på næsten 7 år, bor i et parcelhuskvarter med sin mor, Gudrun, sin far Jørgen og sin storebror, Øffe. Da Lotte og Øffe en dag er alene hjemme, opdager Lotte noget mærkeligt: Hun har fået en underlig KNAP på maven. Når hun drejer på den, forsvinder hun. Øffe øjner straks chancen for at tjene penge på Lotte, sammen med Mads, laver de et trylleshow. Øffe glemmer at dele pengene med de andre. Men Lotte ved hvordan hun skal få skovlen under Øffe.
 
 
BALLERUP BOULEVARD 1986
Spillefilm
Ungdomsfilm om en fjortenårig pige, hvis lykkelige liv slutter, da familiens økonomiske status ændres ved familiefirmaets krak og moderens fængselsophold på grund af kreativ bogføring. Pigen mister de fleste af sine kammerater, men genvinder livslysten, da hun sammen med en enkelt veninde danner et rock-band, som opnår stor succes ved en skolefest.
 
 
I LIGE LINIE 1984
Novellefilm
Afgangsfilm fra Den Danske Filmskole